RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Делио Роси дава втори шанс за Сукуна

Публикувано в: Левски, Футбол България
12:22, 22 авг 2017, Автор: , Преглеждания:24

Сукуна

Треньорът на Левски Делио Роси реши да реабилитира извадения от първия отбор Амаду Сукуна. Французинът бе „замразен“ веднага след края на миналия сезон в Левски от бившия наставник Николай Митов. Играчът обаче отказа да разтрогне договора си с тима, без да получи солидна неустойка, и продължи да бъде част от Левски. Сините пък го пратиха да се готви самостоятелно, а той се включваше и в заниманията на юношите.

След като клубът назначи Делuo Роси за нов наставник, Амаду Сукуна бе представен на наставника. Но само толкова – той веднага напусна съблекалнята. Слабата игра на сините по фланговете явно е принудила италианеца да реши ga пробва 25-годишния играч. И от вчера французинът отново е част от Левски. Той тренира с настроение и се отличи с няколко гола и добри отигравания по време на вечерната тренировка. И ако продължава по същия начин, може и да получи шанс за изява. Още повече че Роси явно няма никакво намерение да разчита на Бабатунде Аденижи и Франсис Нар.

Амаду Сукуна бе привлечен в Левски в края на 2016 година от Верея. През пролетта обаче не успя да се адаптира добре към отбора. Той бе ползван от треньорите Елин Топузаков и Николай Митов общо в 10 шампионатни двубоя. Сукуна бе пускан и по фланговете, и на върха на атаката, и зад централния нападател, французинът престоя на терена 430 минути и успя да реализира само един гол – при гостуването на Черно море, спечелено от сините с 1:0.

Делио Роси вече показа, че обича да експериментира. Той направи Обертан плеймейкър. Предстои да видим дали треньорът ще успее да извади нещо от тотално отписания Сукуна.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации