RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Джошуа: Кубрат е цар в България, но аз съм Кралят на бокса

Публикувано в: Бойни, Избрано
11:28, 7 сеп 2017, Автор: , Преглеждания:76

Антъни Джошуа

Световният шампион на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа се изказа с респект към Кубрат Пулев. 52 дни преди сблъсъка им за трите пояса в тежка категория на „Принсипалити (Милениум) Стейдиъм“ в Кардиф, британецът не дава признаци да подходи по-лежерно към двубоя.

„Някои хора могат да кажат, че е лесен мач, а тогава това те вдига високо във въздуха и спираш да мислиш за реалната подготовка. Но аз защитавам световната титла в тежка категория, а това не е шега работа. Той е много, много талантлив. Пулев е като звезда в родината си – цар в България. Знам, че той идва със самочувствие. И смятам, че няма значение какво гледам за него в Ютуб, защото съперниците ми винаги излизат срещу мен с едни допълнителни 20-30 процента. Затова ще съм подготвен за гладен и свиреп Пулев. Но аз ще покажа, че съм Краля на бокса, аз съм бика на ринга“, коментира в интервю пред Скай Спортс 27-годишният Джошуа.

Британецът е с впечатляващата визитка от 19 победи и 19 нокаута, последният от които над Владимир Кличко пред 90 хиляди зрители на „Уембли“. Сега в столицата на Уелс се очаква да се съберат около 80 хиляди. Ей Джей е опитал да проучи по-обстойно Кобрата, но явно е смесил информацията заедно с брат му Тервел. Той го посочи като олимпийски бронзов медалист, макар именно Тево да стигна до третото място на Игрите в Лондон 2012.

„Мисля, че има бронзов медал от олимпиадата, което показва, че е достатъчно качествен и не е случаен. Пулев ще опита да вкара онзи един, решителен удар, с който да обърне нещата, но аз ще държа очите си отворени и ще съм подготвен. Ще бъда готов за дълъг мач, но ако мога, бих искал да си осигуря 20-ата победа с 20-ия си нокаут“, каза още Джошуа и посочи, че част от приходите от мача ще отидат за благотворителност.
Ей Джей не пожела да разкрие какъв процент от събраните средства от билети, тв права и реклама ще бъдат дарени.

„Ще бъде страхотно, че мачът е в Кардиф. Обикновено Америка е страната, която придава целия блясък на подобни срещи, но ето че тези мачове сега се провеждат във Великобритания, което е прекрасно. Освен това част от парите ще отидат за благотворителност“, сподели в едно от интервютата си Джошуа.

Сблъсъкът на 28 октомври ще бъде излъчван по две платени телевизии. Едната е американската Шоутайм, която ще държи правата за срещата отвъд океана. Именно тя излъчи в САЩ по платения си канал шоуто между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър миналия месец. Тогава бе определена сума от $99 за предоставяне на сигнал.

Другата телевизия, която държи правата за Великобритания, е Скай Спортст чрез платения си канал. Там оцениха мача и цялата галавечер на $26 долара, което е около 42 лева. На този етап все още не е ясно по кой канал ще бъде предоставен сблъсъкът в България. Много вероятно е Нова телевизия да се пребори за излъчването, предвид че държи правата на срещите на Кобрата у нас.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации