RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Владо Николов: Почувствах се предаден от Матей

Публикувано в: Волейбол, Избрано
17:57, 3 окт 2017, Автор: , Преглеждания:273

Владимир Николов

Волейболната легенда Владо Николов, който днес става на 40 години, се отдаде на откровени разговори със съквартирантите си в риалити формата „Фермата”.

Екс капитанът на националния отбор се оплака от Матей Казийски и бойкота, който диагоналът направи на тима заедно с Радостин Стойчев.

Казийски се оттегли точно преди олимпиадата в Лондон през 2012 година, а Николов призна, че се е чувствал предаден. Според Владо, Матей е провалил и огромния шанс на България да стане олимпийски шампион или медалист.

„Оттеглянето му изигра огромна роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или против България. И той избра против. Такива моменти имаш единици в живота, когато можеш да спечелиш олимпиада“, разказа Николов на друг от участниците в риалити формата.

Тогава на мястото на оттеглилият се Казийски влезе неопитния тогава Тодор Скримов.

„На мачовете, на които той се пропука, Матей щеше да ги отиграе насън, както стотици пъти е правил преди това. Той даваше спокойствие на всички. Те знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа.

Аз се почувствах предаден от Матей, заедно бяхме силни. Когато аз и той бяхме заедно и във форма, другите отбори се страхуваха от нас“, продължи Владо Николов.

За своя най-слаб мач в кариерата си Николов определи двубоя с Куба на световното първенство в Япония през 2006 г.

„Най-слабият ми мач беше на Световното първенство през 2006 г. в Япония, когато направихме пробива срещу Куба. Чух се с Мая и тя каза „Искаш ли да ти кажа нещо? Честито, роди ти се син“. На този мач бях нула“, спомни си бившият ни национал.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации