RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Светила в тениса идват в София

Публикувано в: Тенис
18:53, 6 окт 2017, Автор: , Преглеждания:24

БФТ

От 11 до 14 октомври България ще бъде домакин на най-голямото събитие в сферата на треньорското обучение в света – Световната треньорска конференция „БНП Париба“ на Международната тенис федерация. На специална прескоференция днес в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“ бяха съобщени подробности относно програмата и презентаторите на конференцията.

На събитието присъстваха Рангел Марков – зам. председател на УС на БФТенис, Катерина Генова – генерален секретар на Българската федерация по тенис и Пресиян Коев – отговорник на програмата за развитие към БФ Тенис.

Световната треньорска конференция се провежда на всеки две години и е част от образователната програма за треньорите. Събитието ще се проведе в рамките на 4-ти дни и ще доведе в България експерти в областта на треньорското обучение, състезателите и спортната наука. Също така ще покаже постижения в тениса чрез различни презентации. Конференцията ще събере над 600 треньори и експерти от близо 90 страни.

Сред най-известните презентатори ще бъдат президентът на Международната тенис федерация – Дейвид Хагерти, директорът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер и директорът развитие и иновации в тениса в Австралийската тенис федерация Мачар Рийд. Брус Елиът, който е един от най-прогресивните експерти в тенис науката с рекорден брой статии и статистики. Мери Пиърс – достигнала до номер 3 в света, носителка на две титли от Големи шлемове – Австралия Опън и Ролан Гарос, повече от десет години представлява страна си за Фед къп, към момента тя е част от Борда на директорите на Международната тенис федерация като представител на атлетите. Бившата №3 в света на двойки Елена Лиховцева е една от най-успешните руски тенисистки на двойки през последните години, като в кариерата си има 27 титли. През 2002 и 2007 г. тя печели титлите при смесените двойки съответно от “Уимбълдън” и Откритото първенство на Австралия. През 2005 г. Лиховцева печели титлата от турнира в Голд Коуст, където си партнира с Магдалена Малеева. Тя е и финалистка на двойки от US Open (2000), “Ролан Гарос” и Откритото първенство на Австралия (2004).

По покана на Българска федерация по тенис Магдалена Малеева също ще бъде един от лекторите на Световната треньорска конференция. Магдалена Малеева е спечелила 10 титли на сингъл на турнири от най-високо ниво. Тя достига до №4 на сингъл и №13 на двойки по време на 16-годишната си професионална кариера. Малеева се представи изключително успешно с презентация на Европейската треньорска конференция през миналата година.

Над 80 български треньори са заявили участие на Световната конференция. Българска федерация по тенис осигури преференциален достъп на всички български тенис треньори до събитието. През последните години БФТ предприе сериозни и последователни стъпки за развитието на треньорското обучение и повишаване на квалификацията на треньорите по тенис. През 2016 г. системата за треньорско обучение на БФТ бе официално призната от Международната тенис федерация.

На 9-ти и 10-ти в София ще се проведе и Европейската конференция за треньорско обучение. Темата на конференцията ще бъде „Интерактивни инструменти за треньорско обучение“.

Оставете коментар

Подобни публикации

Още от

Тенис