RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Григор Димитров: Подобни мачове са урок за мен

Публикувано в: ATP, БГ Тенис, Избрано, Тенис
14:22, 11 окт 2017, Автор: , Преглеждания:28

Григор Димитров

Григор Димитров отчете, че победата му над Райън Харисън е била много трудна, но заяви, че е доволен, че е успял да се справи с американеца. Българинът спечели драматично с 3-6; 6-3; 7-6(6), след като в тайбрека отрази три мачбола.

„Усещах, че ми липсва ритъм и трябва да намеря играта си, но съм доволен, че успях да спечеля въпреки това. Подобни мачове наистина значат много за мен – да побеждаваш, когато не показваш най-доброто от себе си. И според мен това има най-голямо значение“, заяви Димитров.

„В третия сет поведох с пробив, след което нивото ми спадна, срина се и сервисът ми. Не успявах да намеря себе си, а неговите удари заработиха и започна да се придвижва по-лесно на корта. Със сигурност не трябваше да допускам подобни грешки. Водех с пробив и мачът беше под мой контрол, след което трябваше да наваксвам и вероятно нямаше да успея срещу някой високопоставен съперник, но това е добър урок за мен. Той остава в миналото и се надявам да се подготвя добре за следващия мач и да не допускам тези грешки отново“, добави той.

„Както казах, подобни мачове дават най-голяма увереност, особено след като си се справил с три мачбола. Лесно е да побеждаваш, когато показваш най-доброто от себе си, но в случаи като днешния трудното е да намериш начин да победиш. А днес доказах на себе си, че съм способен да се боря на най-високо ниво. Позитивно съм настроен, ще почина добре и с нетърпение очаквам следващия кръг“, завърши той.

източник: Tenniskafe.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев