RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Подрастващите разбраха съперниците си в евроквалификациите

Публикувано в: Волейбол
18:32, 13 окт 2017, Автор: , Преглеждания:38

Жребий

България ще бъде домакин на срещите от квалификационна Група Е за Европейското първенство по волейбол за мъже под 18 години.

Съперници на тимът ни, който тази година под ръководството на селекционера Драган Иванов достигна до 4-о място на Шампионата на Стария континент в Турция, са Холандия, Франция и Швеция. Срещите ще се проведат от 5-и до 7-и декември, а градът домакин ще бъде уточнен допълнитетелно. За Евроволей 2018 в Чехия и Словакия директно ще се класира победителят в групата, а шанс за продължаване напред ще има и завършилият на втората позиция.

Междувременно станаха ясни съперниците в квалификациите и на останалите ни селекции при подрастващите. Националният отбор за жени под 19 години попадна в Група Д с Естония, Швейцария и домакина Гърция. Двубоите ще се изиграят от 26-и до 29-и април, а Шампионатът ще се проведе от 1-и до 9-и септември в Албания.

Националният отбор за мъже под 20 години пък е в квалификационна Група А заедно с домакина Италия, Испания и Швейцария. Срещите отново ще се състоят от 26-и до 29-и април. Домакини на Евроволей 2018 са Холандия и Белгия.

Припомняме че през следващата година България ще бъде домакин на Европейското първенство за жени под 17 години и се класира директно за този шампионат, който ще се проведе от 13-и до 21-и април.

БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации