RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Владо Илиев: На Олимпиадата всичко ще е руска рулетка

Публикувано в: Биатлон, Зимни
12:07, 26 окт 2017, Автор: , Преглеждания:254

Владимир Илиев

Европейският шампион в спринта Владимир Илиев обяви, че е подготвен по-добре от всякога в навечерието на новия сезон в биатлона.

„Надявам се да се опазя здрав до Пьончан и да покажа там максимума си, което не успях да направя на предишните две олимпиади – коментира пред „Телеграф“ Владо. – На игрите ще имаме 6 старта, включително и смесена щафета.

Всичко там ще е руска рулетка, тъй като атмосферните условия са страшно променливи заради близостта до океана. Много е ветровито, което е лошо за стрелбата. При предишните ни две участия там не ми хареса и храната.“

30-годишният ас от Троян обаче се чувства уверен в себе си, защото лятната подготовка – най-важната в биатлона – е преминала на 110% успешно за него.

„Не съм си взимал ваканция, но за да бъда свеж за игрите пропуснах международните състезания, в които обикновено участвам през лятото.

Всеки мой работен ден обаче преминаваше в 8-часови тренировки, така че може да се каже, че на предстоящите състезания ще си почивам“, пошегува се Илиев, който навърта между 13 000 и 16 000 км годишно на тренировки – на ски, ролери, колело и в кросове.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации