RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Голям интерес към „Renault Morning Run“

Публикувано в: Лека Атлетика
11:58, 26 окт 2017, Автор: , Преглеждания:27

2193

Броени дни остават до началото на едно от най-масовите и атрактивни спортни събития на есенна София.

На 29-ти октомври (неделя) по алеите на Борисова градина за пета поредна година ще се проведе градският крос „Renault Morning Run“.

Над 700 души, от които 50 деца и повече от 20 представители на различни български медии, са се регистрирали за участие в състезанието. Дисциплините, в които ще бягат те, са 5, 10 и 20 км (1, 2 или 4 обиколки по трасето).

Тази година към събитието се наблюдава рекорден интерес.

„Поради изчерпване на квотата, регистрацията приключи близо две седмици преди старта. Друга интересна тенденция е че все повече хора избират да участват на по-дълги дистанции. За пръв път, откакто организираме състезания, имаме по-малко хора на най-късата – участниците на 10 км са повече от тези на 5 км. Това е изключително важно – изглежда все повече хора се интересуват от бягане и могат да си позволят да изминат и по-дълги разстояния“, обобщава Еленко Еленков от Спортен клуб Бегач – основен организатор на събитието.

Тази година „Renault Morning Run“ се радва и на по-широко международно участие. Сред регистрираните в различните дисциплини са хора от държави като Белгия, Германия, Израел, Ирландия, Италия, Канада, Ливан, Русия, САЩ, Турция, Франция, Чехия и дори далечна Австралия.

Специално внимание е отделено и на най-малките участници. За поредна година в рамките на надпреварата се организира детско състезание – „Sofia Kids Run“. Негова основна цел е да популяризира здравословния начин на живот, както и да събуди интерес у децата към активностите на открито и бягането. В това състезание сертифицирани треньори ще тичат заедно с децата и ще организират забавни лекоатлетически игри за тях.

Както всяко издание на „Renault Morning Run“ и тазгодишното събитие има благотворителна кауза. По 5 лв. от всяка такса за участие ще бъдат дарени на Фондация „Воден път“ с цел организиране на коледен турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Фондацията подкрепя деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване.

Началото на надпреварата е точно в 9:00 ч. на 29-ти октомври (неделя), като стартът ще бъде разположен в началото на трите успоредни алеи в Борисова градина, пред градинката със слончето. „Sofia Kids Run“ пък ще започне в 13 ч.

Предвидени са специални подаръци за всеки, който стартира в някоя от дисциплините. Медали ще получат финиширалите, а специални предметни награди – първите в отделните класирания.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации