RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Централен защитник и халф иска Делио Роси през зимата

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
12:24, 30 окт 2017, Автор: , Преглеждания:49

Делио Роси

Централен защитник и халф са задължителните трансферни цели на Левски през зимата, пише 24 часа.

Още в началото на октомври италианският старши треньор на „сините“ Делио Роси е обявил пред ръководството на клуба, че футболисти на тези два поста трябва да бъдат взети с оглед на бъдещите му планове. В момента твърди титуляри в центъра на отбраната са чехът Давид Яблонски, който освен това се изявява и като голмайстор, и исландецът Холмар Ейолфсон.

Роси търси техен колега по амплоа, тъй като явно повече няма да разчита на Димитър Пиргов. Почти сигурно е, че 28-годишният бранител и Левски ще се разделят през зимната пауза. На „Герена“ разполагат с още един централен бранител в лицето на шведа Симон Сандберг. Той обаче стои вече втори сезон при „сините“ и прибира немалката си заплата, като почти не играе. Опитите на ръководните кадри на „Герена“ да го убедят да се стигне до раздяла по взаимно съгласие удрят на камък.

Втората трансферна цел на Роси също показва, че „сините“ планират раздяла с някой от настоящите си централни халфове. Към момента едното място при опорните полузащитници е бетонирано за испанеца Жорди Гомес. В другото се е впил Васил Панайотов. На този пост Роси разполага още с французина Антони Белмонт и румънеца Нелуц Рошу. Именно той май е кандидатът за напускане. За него през лятото Левски плати 100 000 евро на Виторул.

Със сигурност Роси ще се опита да подобри качеството в състава и в офанзивен план. Там ще бъдат търсени най-вече флангови играчи. В момента отляво играе словакът Роман Прохазка, който иначе най-често бе вдясно или в центъра на полузащитата.

Оставете коментар

Автор

24 часа

Подобни публикации