RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Гришо: Целта ми в Лондон е да побеждавам

Публикувано в: БГ Тенис, Избрано, Тенис
17:34, 12 ное 2017, Автор: , Преглеждания:39

Григор Димитров

„Тук не съм само за участието, а да дам най-доброто от себе си“, обяви Григор Димитров в интервю преди дебюта си на финалите на АТР в Лондон. Той е в една група с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен.

„Нямам търпение за понеделник. Тази година постигнах много добри резултати. Имаше много върхове и падения, така че направя ли си равносметка, хубаво е, че стигнах до този етап“, каза българинът, припомняйки, че преди няколко сезона също беше много близо до класиране, но не успя.

„Този път съм тук и искам да извлека максимума“, обяви със самочувствие Димитров.

„Целта ми е да побеждавам. Побеждавал съм всички в Лондон освен Роджър, това е много позитивно. Всеки мач ще значи много за мен. Ще дам 100%. Това важи и за останалите, всеки иска да печели. Няколко гейма ще направят разликата. Всички сме правили правилните неща, за да сме тук. Конкуренцията ще е голяма“, каза още Гришо.

„Няма да се опитвам да правя нещо различно. Просто е – имаш същия корт и играеш срещу опоненти, срещу които винаги си играл. Форматът е различен, но това не значи, че всичко се променя“, добави той.

Първата ни ракета сподели и за впечатленията си от „О2 Арена“: „Много по-различно е от всички останали турнири. Контрастът е огромен, но същевременно виждаш познати играчи. Интересно е. Всичко е много добре организирано – качваш се на малка лодка, идваш на корта, а арената е впечатляваща, предизвиква страхопочитание.“

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации