RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Григор Димитров вече е четвърти в света!

Публикувано в: БГ Тенис, Избрано, Тенис
13:06, 16 ное 2017, Автор: , Преглеждания:293

Григор Димитров

Секретарят на българската федерация по тенис Катерина Генова и анализаторът Асен Григоров заявиха, че успехът на Григор Димитров е невероятен, а класирането му за финалния Мастърс е най-доброто постижение в мъжкия ни тенис.

„Григор постигна страхотен успех. Димитров изпълнява мечтата на много българи. Той се утвърждава като един модел на подражание за младите ни тенисисти, които няма как да не тръгнат по неговите стъпки, след това, което той прави”, каза Катерина Генова.

Тенис анализаторът пък разкри, че в „живата” световна ранглиста, която се обновява всеки ден Гришо вече се намира под №4.

„Димитров има не малък шанс да завърши 3-и в световната ранглиста за тази година, но това не зависи само от него. Ако Александър Зверев падне довечера от Джак Сок в спора за място на полуфиналите в Мастърса в Лондон, а Григор си спечели следващите 2 мача, то той ще се изкачи до 3-ата позиция в света”, заяви Асен Григоров в „Здравей България”.

Тенис анализаторът допълни, че такъв успех коства много на всеки спортист, буквално милиони, вложени през годините в тренировки, екип, пътувания, както и много нерви. Те обаче имат своята възвращаемост, когато достигнеш до толкова високо ниво като Димитров.

„На този турнир всеки от играчите, класирали се за Лондон, получава за участието си 191 000 долара. Всяка победа в групите пък носи на тенисиста същата сума. Освен това в групите играчите взимат 200 т. за световната раглиста.

Най-добрият сценарий, който може да се случи за нас, е Григор да спечели всичките си мачове до финала. Има един допълнителен стимул от този турнир и той е за състезателя, който вземе титлата, без да е загубил нито един мач в надпреварата и това са допълнителни 1500 точки за световната ранглиста.

Това няма да изкачи нашето момче до по-предно място от №3, но ще му даде нужния комфорт да остане дълго време на тази позиция”, обясни Григоров.

Оставете коментар

Автор

Виктор Иванов

Подобни публикации