RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Роси зачеркна Пиргов

Публикувано в: Левски, Футбол България
11:57, 18 ное 2017, Автор: , Преглеждания:27

Димитър Пиргов

Защитникът на Левски Димитър Пиргов предизвика разнобой на „Герена“, научи „Меридиан Мач“.

Контрактът на бранителя изтича в края на сезона, а на този етап не са стартирани преговори за подновяването му. Доскоро те бяха уж само формалност, но старши треньорът на „сините“ Делио Роси реши, че Пиргов не е нужен на Левски.

Италианецът обяснил, че защитникът, който спечели приза за бранител номер 1 в България през 2016 година, нямал класа да бъде и резерва на „Герена“. Роси настоява да не се предлага нов контракт на Пиргов. Нещо повече – той иска да се отърве от него още по време на паузата, а в Левски да дойде нов централен бранител, който да е чужденец.

Според много хора от ръководството на клуба обаче „сините“ нямат нужда от нов стопер, след като разполагат с титулярите Яблонски и Ейолфсон, които се справят много добре, а освен това на пейката има сравнително качествен футболист като Пиргов.

Всички, освен Роси, искат Димитър да получи предложение за нов договор, защото има качества, а е и българин, каквито на „Герена“ има малко. Все още не се знае какво ще бъде крайното решение около Пиргов, но на този етап е малко вероятно Левски да привлече нов централен защитник по време на паузата.

Оставете коментар

Автор

Меридиан Мач

Подобни публикации