RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Фойц спечели първото спускане за сезона в Лейк Луис

Публикувано в: Зимни, Ски
12:20, 26 ное 2017, Автор: , Преглеждания:32

Фойц (в средата)

Носителят на световната титла Беат Фойц спечели първото спускане за сезона в алпийските ски за мъже, след като завърши на първо място в Лейк Луис.

30-годишният швейцарец покри трасето с време 1:43.76 минути и победи с десета от секундата австриеца Матияс Майер, докато третото място остана за норвежеца Аксел Лунд Свиндал.

Фойц и неговите колеги обаче няма да запомнят деня с усмивки, защото почетоха паметта на своя колега Давид Поасон, който почина след падане по време на тренировка в Канада преди две седмици. Френските скиори пък се състезаваха с името на своя сънародник на гърдите. Фойц, който спечели световната купа през февруари в Занкт Мориц, се представи най-добре и спечели първото спускане за сезона.

„Няма по-хубаво от това да започнеш сезона с победа. Направих много добра лятна подготовка и се опазих от контузии, а днес състезанието се разви отлично. Още повече се радвам за това, че спечелих на място, на което по принцип не се представям толкова добре“, заяви Фойц, който е равен на върха в класирането за световната купа с Феликс Нойройтер. Германецът спечели слалома в Леви.

Свиндал зае третото място, въпреки че все още не е напълно възстановен от контузията в коляното, която прекрати преждевременно участието му в световната купа през миналия сезон.

„Все още не се чувствам напълно здрав, но състезанието си е състезание. В спорта не е важно дали си млад или стар, а колко контузии имаш зад себе си. Вижда се краят, когато твърде много неща не работят така, както ти се иска на теб“, каза 34-годишният норвежец.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации