RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Херман спечели спринта в Йостерзунд

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
21:16, 1 дек 2017, Автор: , Преглеждания:145

Денизе Херман

Денизе Херман записа дебютна победа в Световната купа по биатлон, след като триумфира на спринта на 7,5 километра в шведския зимен център Йостерзунд.

Германката, която до момента се състезаваше в ски-бягането, завърши на първо място след една грешка в стрелбата и време от 19,54,8 минути.

Жюстин Бреза от Франция се нареди втора с перфектен мерник и 10 свалени мишени. Тя изостана с 15,2 секунди от победителката.

Юлия Джима (Украйна) записа още един подиум в Йостерзунд след третото си място в 15-те километра. Днес тя отново приключи трета след 10 от 10 и пасив от 19,6 секунди.

Втората от индивидуалния старт Синьове Солемдал (Норвегия) завърши четвърта, а в топ 6 попаднаха още Лиза Витоци (Италия) и Кайса Макерайнен.

Емилия Йорданова се представи най-силно от нашите момичета. Тя свали десетте си мишени и завърши на 43-о място с пасив от една минута и 37,3 секунди. Еми ще бъде и единствената българка в неделното преследване.

Стефани Попова сбърка два пъти на огневия рубеж и финишира на 88-а позиция. Десислава Стоянова се провали на стрелбището и записа само четири точни изстрела, което и отреди 102-о място от 103 завършили състезателки.

В генералното класиране води Солемдал с 97 точки, Джима е втора с 96, а досегашната лидерка Надежда Скардино (Беларус) е трета с 89.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации