RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тарей Бьо с инфарктна победа в спринта

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
18:16, 2 дек 2017, Автор: , Преглеждания:293

Тарей Бьо

Тарей Бьо сложи край на дългата си суша без победа в Световната купа по биатлон, след като триумфира на спринта на 10 км в шведския зимен център Йостерзунд.

Норвежецът изненада всички, след като стигна до успеха с късния стартов номер – 94. Бьо направи един пропуск в стрелбата си и финишира за 22,40,6 минути, записвайки девета победа в своята кариера. За Тарей това е първи успех от 28 февруари 2013-а година насам, когато бе пръв на спринта в Холменколен (Норвегия).

Носителят на Световната купа през последните шест години Мартен Фуркад се виждаше победител почти до края, но в крайна сметка се задоволи с второто място, след като бе изпреварен от Бьо с 0,7 секунди. Французинът също допусна само една грешка на огневия рубеж.

Германецът Ерик Лесер приключи трети след девет точни изстрела и пасив от 3,7 секунди.

Емил Хегле Свендсен също записа 9 от 10 на рубежа, но бе по-бавен с 13,3 секунди и приключи четвърти.

Зимон Шемп от Германия се нареди на пета позиция с един пропуск и пасив от 15 секунди, а шестицата затвори Матиас Долдер (Швейцария) -с нула и изоставане от 16 секунди.

Димитър Герджиков се представи най-добре от българите и след една грешка в стрелбата финишира на 59-а позиция с пасив 1,46,7 минути.  Митко се класира за утрешното преследване.

Антон Синапов е 71-и с три пропуска, докато Владимир Илиев сбърка на шест пъти (от 10 изстрела) и финишира на незавидното 97-о място. Красимир Анев не стартира.

В класирането за Световната купа начело е Фуркад със 102 точки, Йоханес Бьо е втори с 90, Куентен Фийон Майе е трети с 83.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации