RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хютер спечели първото спускане за сезона

Публикувано в: Зимни, Ски
12:55, 2 дек 2017, Автор: , Преглеждания:24

Корнелия Хютер

Корнелия Хютер спечели първото спускане при жените за сезона, след като триумфира в старта за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Лейк Луис.

Това бе първо състезание за австрийката след продължило близо година лечение на контузия. Надпреварата бе повече от оспорвана, като Хютер спечели с преднина от 9 стотни пред финиширалата с второ време Тина Вайратер от Лихтенщайн.

Специалистката в слалома Микаела Шифрин (САЩ) завърши трета и за първи път в кариерата си се качи на подиума в скоростна дисциплина. Победата на Хютер е нейна първа в спускането и общо втора за Световната купа.

На другия полюс на емоциите бе американката Линдзи Вон, която не успя да завърши. Вон, 18-кратна победителка в Лейк Луис, водеше на междинните контроли, но малко преди финала загуби контрол над ските и спря в предпазните мрежи край пистата.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин е начело с 365 точки, следвана от Виктория Ребенсбург от Германия с 236 точки, Петръ Влъхова (Словакия) с 221 и други.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации