RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Домрачьова спечели „снежния“ спринт в Хохфилцен

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
18:00, 8 дек 2017, Автор: , Преглеждания:187

Домрачьова

Даря Домрачьова спечели спринта на 7,5 км на Световната купа в Хохфилцен, Австрия, провел се под непрестанен и силен снеговалеж.

Звездата на Беларус стигна убедително до победата, след като записа 10 точни изстрела на огневия рубеж и завърши за 22,40,2 минути. По този начин Даря постигна 29-и супех в своята кариера и първи след 21 март 2015-а година, когато е първа на преследването в Ханти Мансийск (Русия).

Анастасия Кузмина (Словакия) пропусна една мишена при стрелбата си и финишира на второ място с пасив от 22,1 секунди спрямо Домрачьова.

На почетната стълбичка се качи и красавицата Доротея Вийрер. Италианката също имаше една грешка и изостана с 30,6 секунди от първата позиция.

С 10 точни изстрела Вита Семеренко (Украйна) се нареди четвърта, а след нея, също с перфектно 10 от 10, Ингвилд Тандреволд (Норвегия) приключи пета. Шеста финишира Кайса Макарайнен от Финландия, която сбърка два пъти на рубежа.

От българките Емилия Йорданова сгреши на два пъти в стрелбата и приключи на 68-а позиция. Стефани Попова бе стопроцентова на рубежа, но въпреки това завърши 86-а. С четири наказателни обиколки Десислава Стоянова е 90-а.

Кузмина и Вийрер са начело в спринта с по 80 точки, а Макарайнен е трета със 76.

В генералното класиране Жюстин Бреза (Франция) остава начело със 160 точки, Денизе Херман (Германия) е втора със 151, Синьове Солемдал (Норвегия) е трета със 145.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации