RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Нова победа за фамилия Бьо в спринта

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:57, 8 дек 2017, Автор: , Преглеждания:126

Йоханес Бьо

Йоханес Бьо взе втората си победа за сезона в Световната купа по биатлон, след като бе най-добър на спринта на 10 км в Хохфилцен (Австрия).

Норвежецът записа перфектна стрелба и финишира състезанието за 24,18,4 минути. По този начин той вече има 15 успеха в своята кариера. Интересното е, че първият спринт за сезона бе спечелен отново от фамилия Бьо, но от по-големия брат Тарей.

Мартен Фуркад отново се задоволи с втората позиция в десетте километра. Французинът стреля 10 от 10, но бе по-бавен с 12,1 секунди.

Яков Фак от Словения затвърди добрата си форма с качване на подиума. Той приключи трети без пропуск на огневия рубеж, но с изоставане от 35,4 секунди.

Германецът Зимон Шемп допусна една грешка и финишира на четвърто място, следван от перфектните стрелци Хенрик Л’Абе-Лунд (Норвегия) и Арнд Пайфер (Германия).

Михаил Клечеров бе перфектен на рубежа и свали всичките си мишени, за да завърши на 67-а позиция с пасив от почти три минути. Владимир Илиев допусна три грешки и остана 68-и. Антон Синапов също даде седем точни изстрела и се нареди 86-и.

След днешния старт Фуркад повече в класирането за малката световна купа в спринта със 108 точки. Йоханес Бьо е с 90, а Тарей Бьо с 87.

В генералното подреждане Фуркад остава в жълто с актив от 216 точки. Йоханес е втори със 178. Фак е трети със 162.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации