RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Норвегия спечели щафетата при мъжете, България на 11-о място

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:43, 10 дек 2017, Автор: , Преглеждания:151

Норвегия

Норвегия спечели първата мъжка щафета на 4х7,5 километра за сезона от Световната купа по биатлон.

В Хохфилцен норвежците, които бяха в състав Оле Ейнар Бьорндален, Хенрик Л’Абел-Лунд, Ерленд Бьонтегаард и Ларс Хелге Биркеланд, се приспособиха най-добре към много тежките метеорологични условия и финишираха без нито една наказателна обиколка и само с девет допълнителни патрона.

Времето на норвежкия отбор бе 1 час, 21 минути, 21.8 секунди, а единствено тимът на Германия, който завърши на второ място с изоставане от 1:54.9 минути и 17 допълнителни патрона, не направи наказателна обиколка от всички останали отбори.

Франция, в чиито редици не бе носителят на Световната купа Мартен Фуркад, завърши на трето място на 2:34.0 минути зад Норвегия с 3 наказателни обиколки и 13 допълнителни патрона. В топ 6 място намериха още тимовете на Швеция, Италия и Украйна.

Българският отбор в състав Михаил Клечеров, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев имаше големи трудности, особено в начало на състезанието, но все пак остана на 11-о място от 26 стартирали отбора.

Изоставането на българския тим спрямо Норвегия бе 5:43.4 минути, като „трикольорите“ завъртяха 3 наказателни обиколки и използваха 18 допълнителни патрона. По-късно днес е женската щафета на 4х6 километра, като в нея участие ще вземе и българският отбор.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации