RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Далмайер спечели преследването в Анеси

Публикувано в: Биатлон, Зимни
19:30, 16 дек 2017, Автор: , Преглеждания:39

Лаура Далмайер

Германката Лаура Далмайер спечели преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон, което се проведе в Анеси.

Далмайер допусна само една грешка в стрелбата срещу четири за победителката от спринта в четвъртък Анастасия Кузмина, която в крайна сметка остана втора. Далмайер финишира за 30:09.9 минути, като бе точна с първите си 19 патрона в стрелбата, но сбърка последния и трябваше да завърти една наказателна обиколка.

Кузмина, която стартира с над половин минути аванс, но направи три наказателни обиколки още на първа стрелба, имаше възможност да си върне лидерската позиция, но също като Далмайер сбърка при последния изстрел, което я лиши от шансове за първото място. В крайна сметка състезаващата се за Словакия рускиня остана на точно 14 секунди от Далмайер.

Трета в днешния старт завърши италианката Лиза Витоци, която направи само една наказателна обиколка и остана на 31.8 секунди от Далмайер. Селина Гасперин (Швейцария), Денизе Херман (Германия) и Сюзан Дънкли (САЩ) допълниха челната шестица.

Българката Емилия Йорданова остана на 56-о място с цели 6 грешки в стрелбата и пасив от 6:15.9 секунди.

В генералното класиране води Кузмина с 259 точки, следвана от финландката Кайса Макарайнен с 254 и Херман с 247. Лидер в дисциплината преследване остава Макарайнен със 121 точки, втора е Кузмина със 119, а Херман е трета със 116.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации