RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Крюгер с първи успех за сезона

Публикувано в: Зимни, Ски-Бягане
20:15, 16 дек 2017, Автор: , Преглеждания:39

Манифика, Крюгер и Мъсгрейв

Норвежецът Симен Хегстад Крюгер спечели първата си победа за сезона в световната купа по ски-бягане, след като завърши на първата позиция в свободния стил на 15 километра.

Той беше единственият състезател с време под 30 минути при 29:58.8, докато Морис Манифика изостана с над 10 секунди за второто място.

Българинът Веселин Цинзов тръгна шести по трасето и направи много силно състезание, но в крайна сметка завърши на 34-о място с време 31:19.6 и не успя да спечели точки за генералното класиране.

Манифика, който спечели третия старт за сезона миналата седмица в Швейцария, завърши с пасив от 10.6 секунди, а трети остана британецът Андрю Мъсгрейв. Той финишира с 0.9 секунди зад Момо, но също така попадна за първи път на подиума през кариерата си. Това е и второ класиране на британец в топ 3 в историята на ски-бягането.

Лидер в генералното класиране с 652 точки продължава да бъде норвежецът Йоханес Клаебо, който завърши на десето място в Тоблах, след като доминираше изцяло до момента през сезона с три победи. Втори е руснакът Александър Болшунов с 402, а Манифика е трети с 388.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации