RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Свиндал най-бърз на спускането във Вал Гардена

Публикувано в: Зимни, Ски
20:10, 16 дек 2017, Автор: , Преглеждания:44

Свиндал

Аксел Лунд Свиндал оглави класирането в дисциплината спускане и генералното за световната купа, след като завърши на първо място във Вал Гардена.

Норвежецът спечели втората си победа за сезона в алпийските ски с време 1:57.00 минути, а зад него финишира Киетил Янсруд.

Свиндал, чийто първи успех беше в спускането в Бийвър Крийк в началото на декември, оглави генералното класиране с актив от 374 точки, след като измести своя сънародник Хенрик Кристоферсен. Янсруд е втори с 329, а в подреждането за дисциплината норвежецът е трети със 149.

Свиндал води убедително с 260 точки след втората си поредна победа в спускането, а Беат Фойц, който завърши осми на 3.445-километровата италианска писта, заема второто място с 212.

Янсруд изостана с 0.59 секунди от победителя Свиндал, а трети в спускането във Вал Гардена завърши австриецът и победител от миналата година Макс Франц с пасив от 0.85.

Свиндал оглави генералното класиране с 14-та победа в кариерата си в спускането и 34-а за световната купа като цяло. Той не успя да завърши петъчния супергигантски слалом.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации