RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шифрин над всички в Куршевел

Публикувано в: Зимни, Ски
16:36, 19 дек 2017, Автор: , Преглеждания:59

Микаела Шифрин

23-годишната американска суперзвезда в алпийските ски Микаела Шифрин спечели гигантския слалом във френския зимен център Куршевел.

Представителката на САЩ вече има цели 34 победи за Световната купа на сметката си, като това е едва петият триумф за нея в тази дисциплина.

Тя бе най-бърза след първия манш, а във второто спускане успя да удържи конкуренцията на французойката Теса Уорли и италианката Мануела Мьолг.

Шифрин завърши първа с общо време 2:02.40 минути, а на 0.99 секунди зад нея се нареди Уорли, като Мьолг бе с още 0.02 секунди по-бавна по трасето.

Германката Виктория Ребенсбург, която бе втора зад Шифрин в генералното класиране за Световната купа преди старта в Куршевел, беше на пето място след първия манш, но остана 14-а в крайното подреждане и така секна серията й от два поредни успеха в гигантския слалом.

По-впечатляващо бе второто спускане на Уорли, която не можа да се пребори за 12-и успех в дисциплината, но пък от осмо място се изкачи до второто. И Уорли, и Мьолг отново останаха болезнено близо до първия си триумф в старт от настоящия сезон.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации