RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Данчо Лазаров: Скоро ще имаме нов селекционер при жените

Публикувано в: Волейбол
17:18, 23 дек 2017, Автор: , Преглеждания:249

Данчо Лазаров

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора, за да наблюдава финалния мач от волейболния турнир за Купата на България между Марица и Левски.

„Марица и Левски са най-добре представилите се отбори на турнира за Купата и затова стигнаха до финала. Марица е по-доказаният отбор, а Левски няма какво да губи. Стана прекрасен турнир с помощта на Община Стара Загора и лично на кмета. Подът е сменен и е с дървено покритие, нещо, което стана само за един месец“.

„Все още не сме взели решение за поста национален отбор при жените. Предстои да бъде решен. Има една важна задача, която ни постави министърът на спорта. Женският национален отбор има потенциал да се бори за квалификации на Олимпийски игри и всичко ще бъде подчинено на тази цел“.

„Ще имаме предварителни условия към всички кандидати за треньор на националния отбор. Условията са, който и да бъде треньор, да следва стратегическата програма до 2020 г., за Олимпиадата. Това са Световното първенство в Япония, Лигата на нациите. И вече през 2019 година да сме сред 16-те най-добри и да се включим в квалификационните турнири за Олимпиадата“.

„Не обещания, а конкретни ангажименти се иска от кандидатите, да изпълнят целите, които трябва да бъдат постигнати поетапно. Работим върху този план и до януари трябва да имаме нов национален селекционер“, разкри Данчо Лазаров.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации