RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хиршер с 49-а победа в кариерата си

Публикувано в: Зимни, Ски
12:34, 23 дек 2017, Автор: , Преглеждания:19

Марсел Хиршер

Австриецът Марсел Хиршер спечели нощния слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в италианския зимен център Мадона ди Кампилио.

Носителят на големия Кристален глобус през последните шест сезона триумфира с общо време 1:39.79 минути. Той беше лидер след първия манш, даде едва 18-о време във втория, но успя да стигне до трети успех за сезона и общо 49-и в кариерата си.

Австриецът се доближи и на само един успех от легендарния Алберто Томба във вечната ранглиста по победи за Световната купа. Италианецът има 50 успеха в кариерата си. Начело във вечната ранглиста е Ингемар Стенмарк (Швеция) с 86 победи, следван от Херман Майер (Австрия) с 54.

Хиршер направи грешка в края на втория манш и изпревари само с 4 стотни от секундата втория Лука Ерни (Швейцария). Трети с изоставане от 5 стотни остана Хенрик Кристоферсен (Норвегия), а четвърти на 7 стотни зад Хиршер е Даниел Юл (Швейцария). Българинът Камен Златков не успя да завърши първия манш.

След успеха Хиршер оглави класирането за Световната купа с 534 точки, а Кристоферсен е втори с 505 точки. Третата позиция заема В класиране за малката световна купа в слалома Кристоферсен води с 220 точки, пред Хиршер с 214 точки.

Световната купа за мъже продължава в четвъртък в Бормио (Италия) със спускане.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации