RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Йостберг спечели масовия старт в Оберстдорф

Публикувано в: Зимни, Ски-Бягане
20:21, 4 яну 2018, Автор: , Преглеждания:30

Ингвилд Йостберг

Падане на финалната права на норвежката Хайди Венг позволи на сънародничката и Ингвилд Флугстад Йостберг да постигне трета поредна победа в надпреварата „Тур дьо ски“.

Йостберг спечели масовия старт на 10 километра в германския зимен център Оберстдорф и вече има аванс от 57.0 секунди пред Венг в генералното класиране на „Тур дьо ски“.

Йостберг и Венг успяха да се откъснат от основната група в последния километър и по всичко личеше, че двете ще завършат на първо и второ място, но метри преди финала Венг, в опита си да изпревари Йостберг, загуби баланс и падна и в крайна сметка завърши едва на 11-о място.

Йостберг пък спечели с време от 23:16.5 минути, като остави на 1.9 секунди зад себе си Майкен Касперсен Фала (Норвегия) и на 3.2 секунди Криста Пармакоски (Финландия), които заеха втори и трето място съответно.

Общото време на Йостберг в „Тур дьо ски“ преди последните два старта от състезанието е 1:19.10.1 часа. Венг е втора на 57.0 секунди, а трета е американката Джесика Дигинс на 1:56.7 минути от Йостберг.

В генералното класиране за Световната купа Йостберг води с 690 точки, следвана от Венг с 654 точки и шведката Шарлоте Кала с 610 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации