RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Херо: Селекцията не трябва да се прави на всяка цена

Публикувано в: Избрано, Лудогорец, Футбол България
14:34, 6 яну 2018, Автор: , Преглеждания:92

Херо

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви на първата тренировка на тима след празниците, че селекцията в отбора не трябва да се прави на всяка цена.

„Селекцията не трябва да се прави на всяка цена. Към днешна дата не можем да кажем нищо сериозно. Иначе всеки отбор има нужда от обновяване. Пак казвам, че подготовката, по-скоро селекцията, не трябва да е на всяка цена.

Трябва да намерим точните хора, с точната характеристика за нашия отбор, а ако не стане, не е необходимо да се стига до привличане. С настоящия състав можем да се борим за шампионската титла”, заяви Херо.

Относно съперника на отбора в Лига Европа – италианския гранд Милан, наставникът заяви, че няма за задача задължителна победа над класния съперник.

„До този момент не е поставяна задача, че трябва да отстраним Милан на всяка цена. Може и да ми бъде поставена, има време. Мачът ни с Милан е в началото на шампионата, играем и със Славия. Нашата подготовка ще е насочена към пролетния дял в Първа лига. Милан ще има предимство пред нас, защото те продължават да играят, това неминуемо ще се отрази”, сподели Димитров.

„Основната ни цел ще бъде първенството, но мачът с Милан ще влиза в плановете ни. Не можем да кажем, че италианците нямат потенциал – те направиха мащабна селекция за 200 милиона евро. Да, целите им в началото на сезона бяха други. Има време до мачовете, следя всеки техен двубой”, допълни спецът.
Херо заяви още, че срещите от първенството са много важни за него и възпитаниците му.

„Навлизаме в такава фаза от първенството, в която всяка грешка е решаваща. За мен няма разлика от мача с Милан и този след това със Славия. Да, гледаме към срещата с Милан, тя е по-престижна, с по-голям заряд, но не подценяваме мачовете от шампионата“, завърши Димитров.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации