RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

15-годишна рускиня триумфира със златото в Москва

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
10:57, 21 яну 2018, Автор: , Преглеждания:35

Алина Загитова

Рускинята Алина Загитова спечели титлата при жените на Европейското първенство по фигурно пързаляне в руската столица Москва.

15-годишната Загитова, която е световната шампионка за девойки, шампионка на Русия и победителка на финала на Гран При, представи изключително сложна волна програма, в която 11-е скока бяха във втората част.

На фона на музика от Дон Кихот рускинята направи две комбинации от два скока, една от три, както и троен луц, троен салхов, троен флип и двоен аксел. Тя получи оценка от157.97 точки за волна програма, личен рекорд в кариерата, и сбор от 238.24 точки, което също е нейн рекорд.

Загитова постави и нов световен рекорд за волна програма, подобрявайки досегашното постижение на сънародничката си Евгения Медведева. За 15-годишната рускиня това беше дебют на Европейско първенство при жените.

Защитаващата титлата си Медведева, която доскоро се възстановяваше от контузия на крака, спечели сребърното отличие. Тя също направи 11 тройни и двойни скока и беше оценена със 154.29 точки и сбор 232.86, което също са нейни лични рекорди. Евгения Медведева е двукратната световна и двукратна европейска шампионка.

Италианката Каролина Костнер, която на 8 февруари ще навърши 31 години, завоюва бронза. Тя направи някои грешки в изпълнението си, но взе 11-и медал в 14-о си участие на европейско първенство.

Костнер е бронзова медалистка от олимпийските игри в Сочи 2014 и петкратна европейска шампионка. Италианката падна при изпълнение на троен луц, но получи много висока оценка за компоненти на програмата и събра сбор от 204.25 точки.

В класирането следва още една рускиня. Мария Соцкова се нареди четвърта с 200.81 точки.

Днес европейското първенство завършва с галаспектакъла на призьорите.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации