RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сърбия поведе на България след драматична загуба на Шиникова

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
13:02, 7 фев 2018, Автор: , Преглеждания:62

Шиникова

Сърбия поведе на България с 1:0 победи в турнира „Фед къп“. Изабелла Шиникова отстъпи в мач с много обрати на Олга Данилович с 3:6 ,7:6(3), 6:7(8)за 2 часа и 3 минути.

Първа до пробив в мача стигна Шиникова, която поведе с 2:1, а след това затвърди на 3:1. За съжаление българката не успя да вземе друг гейм до края на първата част и загуби с 3:6 за 28 минути игра.

Във втората част Изабелла поведе с 1:0, но загуби следващите три гейма за 1:3. При 3:4 Шиникова стигна до три точки за пробив и при третата върна брейка за 4:4. До края на сета нов пробив нямаше и се стигна до тайбрек.

В него Изабелла поведе с 3:1, а размяната на полетата дойде при 4:2 точки. Българката стигна до четири сетбола при 6:2 и при втората възможност затвори сета за 41 минути.

В третата решителна част двете тенисистки си размениха по два пробива до 3:3. Данилович стигна до нов брейк и сервира за мача при 5:3. Шиникова показа характер и върна брейка, а след това изравни за 5:5. До края нов пробив нямаше и се стигна до решителен тайбрек.

В него Данилович поведе с 4:1 точки. Шиникова отново не се предаде и стигна до мачбол при 6:5 точки. За съжаление българката загуби следващите три точки, а с това и мача с 6:8 точки в тайбрека.

Във втората среща Виктория Томова ще играе срещу Деяна Раданович. Томова е №139 в световната ранглиста, а Раданович №264. За срещата на двойки капитанката на България Дора Рангелова е записала да играят Томова и Шиникова.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации