RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Далмайер с олимпийско злато в Пьончан

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:57, 10 фев 2018, Автор: , Преглеждания:67

далмайер

Лаура Далмайер от Германия трумфира в спринтовата дистанция на дамския биатлон в Пьончан и спечели първата си олимпийска титла.  Със среброто и бронза се окичиха Марте Олсбу от Норвегия и чехкинята Вероника Виткова. От българскте представителки Емилия Йорданова регистрира най-доброто класиране, като завърши 60-та.

Състезателката на Бундестима Лаура Далмайер затвърди чудесната форма, в която се намира, като премина чисто през огневия рубеж и отвя конкуренцията, финиширайки с време от 21:06.02 минути. Изненадващо първия медал за Норвегия дойде при дамите, като Марте Олсбу демонстрира отлична бегова форма и с една грешка от „легнал“ завърши на 24.2 секунди от победителката. Вероника Виткова пък завоюва бронзово отличие за Чехия, след като направи грешка на стрелбата от положение „прав“ и остана на едва секунда и 6 стотни от норвежката.

Останалите претендентки за медалите, сред които Дария Домрачова (Беларус) завърши 9-та, Анастасия Кузмина (Словакия) 13-та, а Доротея Вирер (Италия), която преди последната стрелба се бореше за златото, остана едва 18-та с 2 грешки. Кайса Макарайнен от Финландия пък приключи с 3 пропуска на 25-та позиция.

Емилия Йорданова от България ще бъде единствената ни представителката в преследването, като направи само една грешка при „легнал“ и финишира на заветното 60-то място с пасив от 2:48.8 минути. Дебют на Олимпийски игри направи младата ни надежда Милена Тодорова, която сбърка по веднъж на двете стрелби и завърши на 84-то място с 4:27.4 минути от Далмайер. Класирането на останалите ни състезателки е съответно Даниела Кадева – 72-ра с 3 грешки (3:33.0), а Десислава Стоянова завърши 76-та с 5 грешки (3:48.1).

Преследването ще се проведе на 12 февруари (понеделник) от 12:10ч. българско време.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации