RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Викингите“ превзеха мъжкия скиатлон на Олимпиадата

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски-Бягане
09:52, 11 фев 2018, Автор: , Преглеждания:172

Симен Крюгер

Норвегия взе максималното от мъжката надпревара в скиатлона (15км класика +15км свободен стил) в Пьончан, като нейните представители окупираха почетната стълбичка в Алпесия. Симен Хегстад Крюгер спечели убедително златото, докато в битката за среброто надделя Мартин Сундби, следван от Ханс Кристер Холунд.

Състезанието бе изключително интересно, като Симен Хегстад Крюгер участва в падане в началото на надпреварата и бе на цели 38 секунди от лидерите. Впоследствие обаче норвежецът не само съумя да се върне в челото, но и атакува около 6 километра преди финала и до края запази добрата си преднина, финиширайки с време от 1:16:20.0 часа.

Неговите преследвачи не успяха да се организират добре и въпреки опитите да го застигнат, в крайна сметка Мартин Сундби атакува съмишлениците си и завърши на 8 секунди след сънародника си. В борбата за третото място Ханс Кристер Холунд успя да запази позицията си пред Денис Спицов, който също бе част от падането, и Морис Манифика, с което подплати тоталната доминация на „викингите“.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации