RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Чиста стрелба донесе олимпийско злато на Пайфер в спринта

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:42, 11 фев 2018, Автор: , Преглеждания:101

peifer

Арнд Пайфер се оказа големият герой от спринтовата надпревара в биатлона след като грабна най-ценното отличие за Германия. На втората позиция завърши Михал Кръчмар от Чехия, а Доминик Виндиш от Италия се пребори за бронзовото отличие. Големите фаворити в надпреварата Мартен Фуркад и братята Тарей и Йоханес Тингес Бьо останаха извън топ 7.

лед триумфа на Лаура Далмайер в дамското състезание, днес сънародникът й Арнд Пайфер бе над всички биатлонисти и въпреки не леките условия за стрелба, премина чисто през огневия рубеж. Германецът измина 10-километровата дистанция за 23:38.8 минути, а втори на 4.4 секунди, също с безупречна стрелба завърши Михал Кръчмар. За чехът това е първи подиум на голям форум, като досега в Световната купа има едно 3-то място в преследване в Руполдинг. Доминик Виндиш пък до последно води битка с Юлиян Еберхард от Австрия за бронзовия медал, но все пак успя да го изпревари с 1.3 секунди при една грешка в стрелбата и за двамата.

Очакваната доминация на Мартен Фуркад и норвежците не се случи, като французинът за пръв път този сезон няма да стъпи на подиума, след като допусна 3 грешки при „легнал“ и завърши на 8-мо място с 22.1 секунди пасив. Най-добрият норвежец е Ерленд Бьонтегорд, който с 2 грешки се класира 5-ти.  Тарей Бьо също с 2 пропуска е 13-ти на 33.7, а Емил Хегле Свендсен 18-ти на 45 секунди.

България успя да класира трима състезатели в преследването, като с най-предна позиция е Красимир Анев, който допусна по една грешка в двете стрелби и завърши на 37-мо място с изоставане от 1:30 минути. Владимир Илиев стартира чудесно надпреварата с чиста първа стрелба, но впоследствие допусна 4 грешки и въпреки доброто ски бягане остана 54-ти на 2:03.09 минути. Другият ни представител в преследването ще бъде Антон Синапов, който допусна общо 3 грешки и с пасив от 2:09.01 минути приключи на 56-та позиция. Четвъртият ни биатлонист Димитър Герджиков направи по 2 пропуска при всяко посещение на рубежа и завърши на 81-ва позиция.

Надпреварата ще се проведе на 12 февруари (утре) в 14:00 ч. българско време.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации