RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шок за Германия в шейните, Глайршер спечели златото

Публикувано в: Зимни
16:03, 11 фев 2018, Автор: , Преглеждания:28

david

Големият фаворит и лидер преди последното спускане Феликс Лох (Германия) загуби златния медал, след драматична развръзка на улея в Пьончан. Давид Глайршер донесе първо злато на Австрия от 1968г. насам в мъжките шейни, докато втори и трети завършиха Крис Маздзер (САЩ) и Йоханес Людвиг (Германия).

Феликс Лох имаше почти 200 стотни аванс пред американеца Крис Маздзер и 212 спрямо Глайршер преди последното 4-то спускане, което се очакваше да бъде протоколно. За негово разочарование обаче малко преди финала не успя да насочи правилно шейната по завоя и тя се заканти по стената на улея, което му коства златото. По този начин Давид Глайршер остана начело в класирането и с общо време от 3:10.702 минути. Със среброто се окичи състезателят на Щатите Крис Маздзер с пасив от 26 хилядни, а трети е германецът Йоханес Людвиг с резултат от 3:10.932 минути.

Феликс Лох остана едва 5-ти, а българският ни представител и дебютнат Павел Ангелов завърши на 37-ма позиция с време от 2:31.112 минути от 3 спускания. Ангелов имаше проблеми в 3-тото си спускане, като се преобърна със шейната, но все пак успя да финишира.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации