RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Далмайер без конкуренция и в дамското преследване в Пьончан

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
13:11, 12 фев 2018, Автор: , Преглеждания:38

laura

Лаура Далмайер пише история на Олимпийските игри в Пьончан, след като стана първата състезателка, която успя да дублира успеха си в спринта и преследването. След финален спринт пък словачката Анастасия Кузмина се пребори с Ане Бескон от Франция за сребърния медал, като в спринта двете бяха съответно 13-та и 19-та.

Германката бе отново недостижима на огневия рубеж, като допусна само една грешка на втората си стрелба от „легнал“ и заслужено стигна до второ олимпийско злато в кариерата си, финиширайки за 30:35.03 минути. Битката за сребърното отличие обаче бе изключително интересна, като на последната стрелба около 6 състезателки се бориха да се качат на почетната стълбичка. Вятърът и напрежението допринесоха за доста грешки от „прав“ и така, въпреки че Анастасия Кузмина трябваше да върти наказателка обиколка, тя излезе втора, плътно следвана от миналата чисто Ане Бескон. След тях излезе втората в спринта Марте Олсбу, но вече на повече от 30 секунди, а бронзовата медалистка Вероника Виткова свали 3 от 5 и това й коства мястото в топ 6.

По последната обиколка Кузмина и Бескон вървяха плътно една до друга и докато Далмайер необезпокоявана развяваше немския флаг в ски центъра Алпесия, двете спринтираха за второто място и словачката успя да удържи малката си преднина от половин ска. Така въпреки общо 4-те си грешки Кузмина спечели своя втори сребърен олимпийски медал в преследване, докато бронзът е първо отличие за Бесконд на подобен форум. Топ 5 се допълва от Олсбру с 4 грешки и пасив от 1.19 минути и Оеберг от Швеция с 3 грешки и на 1.20 минути от победителката.

За България участва единствено Емилия Йорданова, която стартира от последната 60-та позиция и финишира 55-та с общо 6 несвалени мишени и изоставане от 6:34 от Далмайер. Йорданова допусна по една грешка от положение „легнал“ на двете стрелби, но се пропука на първия „прав“, където не затвори 3 мишени и излезе последна. На последното стрелково упражнение обаче българката бе безупречна и това й даде възможност да мине няколко места напред.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации