RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Канада взе злато в отборната надпревара във фигурното пързаляне

Публикувано в: Зимни, Избрано, Фигурно пързаляне
11:53, 12 фев 2018, Автор: , Преглеждания:50

Figure Skating - Winter Olympics Day 3_917150560Канада спечели първият си златен медал от Олимпиадата в Пьончан благодарение на фигуристите, които бяха над всички в отборната надпревара. Втори се класираха руските атлети, а на третата позиция са представителите на САЩ.

Канада в състав Патрик Чен (мъже), Габриел Дейлман, Кейтлин Озмънд (жени), Меган Дюамел и Ерик Радфорд (спортни двойки) и Теса Въртю и Скот Моир (танцова двойка) постигнаха общ резулат от 73 точки и спечелиха едва втория златен медал в историята на дисциплината, тъй като тя бе въведена в Сочи 2014г. Състезаващите се под неутрален флаг руски атлети Михаил Коляда, Алина Загитова,  Евгения Тарасова и Владимир Морозов, и Екатерина Боброва и Дмитри Соловиев събраха 66 точки и завършиха на 4 пред американските състезатели (Адам Рипън, Брейди Тенъл, Алекса Кнерим и Крис Кнерим и Мая Шибутани и Алес Шибутани).

Отборната надпревара стартира още в петък с изиграването на кратките програми на мъжете и спортните двойки, като още тогава канадците поведоха в крайното класиране, въпреки че нямаха победител в дисциплините. След волните програми на мъжете и танцовите двойки обаче „кленовите листа“ категорично заеха първите места и оставиха опонентите си без шансове за златото. Русия смени своята спортна двойка и дамска представителка във волната програма, като по този начин всеки фигурист получи шанс да допринесе за успеха.

В сряда (14 февруари) започват и индивидуалните състезания, като първа е надпреварата при спортните двойки от 3:00ч. българско време.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации