RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Италианка грабна златото на 500м шорттрек в Пьончан

Публикувано в: Зимни, Шорттрек
15:55, 13 фев 2018, Автор: , Преглеждания:42

fontana

Ариана Фонтана спечели първия златен медал за Италия на Олимпиадата в Пьончан, след като триумфира на 500м шоттрек. Втора остана Яра ван Керкоф от Холандия, а трета е Ким Бутен от Канада.

Шесткратната олимпийска медалистка Ариана Фонтана бе над всички в дисциплината 500м, като финишира за време от 42.569 секунди. Яра ван Керкоф се пребори с конкуренцията за сребърното отличие с резултат от 43.256 секунди. Ким Бутен от Канада пък влезе във финала с „адвантидж“, тъй като в полуфиналите китайката Цин се опита да я избута и тя завърши трета. Правилното решение на съдиите даде своя резултат, като канадката завоюва бронзовото отличие като преодоля дистанцията за 43.881 секунди.

Представителката на домакините Миньон Чой се бореше за златото с Ариана Фонтана, като двете  стигнаха дори до фотофиниш, но след края съдиите преразгледаха видео повторение и Чой получи наказание, което я лиши от отличие.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации