RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Канада с историческа титла в кърлинга

Публикувано в: Зимни
15:13, 13 фев 2018, Автор: , Преглеждания:32

Канада

Канада спечели първия златен медал по кърлинг за смесени отбори в историята на олимпийскиte игри, след като Кейтлин Лоус и Джон Морис победиха с 10:3 действащите световни шампиони Джени Перет и Мартин Риос от Швейцария.

Лоус и Морис получиха привилегията за последен опит в първия енд и се възползваха. Морис, който влезе в мача с точност от 82 процента, записа две точки, но швейцарците Джени Перет и Мартин Риос отговориха във втория енд и изравниха резултата.

Риос обаче допусна фатална грешка в третата част, след като негов камък мина право през дома и извън концентричните кръгове, а последното хвърляне на Лоус донесе цели четири точки за канадците. Швейцария спечели само една точка с чукчето в четвъртия енд и Канада се оттегли на почивка с преднина от 6:3.

Канадците откраднаха две точки от съперниците в шестия енд за преднина от 10:3 и швейцарците се отказаха цели две части преди края. Лоус и Морис доминираха изцяло във финала и спечелиха златните медали, въпреки че не бяха играли заедно преди канадските трайъли за олимпийските игри.

По-рано днес отборът на Русия надви с 8:4 Норвегия и по тозин взе бронзовите медали.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации