RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ерик Френцел защити титлата си от Сочи в северната комбинация

Публикувано в: Зимни, Избрано
11:42, 14 фев 2018, Автор: , Преглеждания:32

Nordic Combined - Winter Olympics Day 5_918081218

Ерик Френцел от Германия подплати олимпийската си титла от Сочи в северната комбинация с още едно злато. Втори със среброто се окичи японецът Акито Уатабе, а трети е 32-годишния Лукас Клапфер от Австрия.

След няколко отлагания и забавяния, северната комбинация най-сетне се състоя и бе раздаден комплекта с медали. В ски-скоковете предимството бе на страната на Франц-Йозеф Рерл, който скочи 112м исъбра 130.6 точки. Втори и трети се класираха Ярл Магнус Райбер и Акито Уатабе. Клапфер и Френцел бяха съответно 4-ти и 5-ти с пасив от 8т. и 8.9т.

В ски-бягането обаче Френцел бе над всички и стана първият комбинатор, който успява да защити титлата си от повече от 40 години насам. 29-годишният германец измина 10-километровото трасе за 24:51.4 минути, следван от Уатабе на 4.8 секунди. Трети завърши Клапфер с пасив от 18.1 секунди, за когото това е първо индивиуално отличие в кариерата, а Ярл Райбер остана 4-ти на 22.5 секунди и това му коства медал.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации