RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Блумен грабна златото на 10 000м кънки с олимпийски рекорд

Публикувано в: Зимни
15:38, 15 фев 2018, Автор: , Преглеждания:35

bloemen

Тед-Ян Блумен от Канада спечели второто си отличие в Пьончан, като този път бе над всички в дългата дистанция на 10 000м в бързото бягане с кънки. Втори е Йорит Бергсма от Холандия, а с бронзовия медал се отличи Никола Тумолеро от Италия.

Тед-Ян Блумен се реваншира за среброто си на 5 000м и този път бе над всички в по-дългия старт, като измина разстоянието за 12:39.77 и постави нов олимпийски рекорд. Канадецът подобри постижението на Йорит Бергсма от Олимпиадата в Сочи, което бе 12:44.45 минути и вече държи двата рекорда в дисциплината.

Холандецът Бергсма претърпя двойна загуба, като остана втори в коронната си дисциплина на 2.21 секунди от победителя и не успя да защити триумфа си отпреди 4 години. Трети е състезателят на Италия Никола Тумолеро, който финишира за 12:54.32 минути и лиши представителят на домакините от Южна Корея Сун Хон Лий от медал.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации