RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Савченко и Масо завоюваха злато за Германия във фигурното пързаляне

Публикувано в: Зимни, Избрано, Фигурно пързаляне
07:31, 15 фев 2018, Автор: , Преглеждания:91

savchenko

Альона Савченко и Брюно Масо спечелиха златото за Германия при спортните двойки във фигурното пързаляне на Олимпиадата в Пьончан. След драматична развръзка китайската двойка Венджин Сю и Кон Хан грабнаха среброто, а бронза остана за Мегън Дюамел и Ерик Радфорд от Канада.

Участничката на 5-та Олимпиада Альона Савченко и партньорът й Брюно Масо стигнаха до най-титулуваното отличие в спорта, като досега украинката имаше два бронза от Ванкувър и Сочи с предишния си партньор Робин Шолкови. Състезаващата се за Германия двойка бе на 4-та позиция след кратката програма със 76.59 точки, но във волната бяха оценени най-високо и събраха сбор от 235.90 точки, който ги изведе на първата позиция.

Венджин Сю и Кон Хан от Китай пък бяха лидери след изиграването на краткия си танц с 82.39 точки и завършиха трети на волната програма, но сбора им бе 235.47 точки, като само 0.43 не им стигнаха да триумфират със златните медали. Двукратните световни шампиони Меган Дюамел и Ерик Рафорд най-сетне стигнаха до индивидуално отличие от Олимпийски игри, като досега имаха две сребра от отборни надпревари (Сочи и Пьончан). Канадците бяха трети след кратката програма и втори на волната, като събраха общо 230.15 точки.

Евгения Тарасова и Владимир Морозов, които са част от олимпийския отбор на руските атлети, не успяха да се преборят за медал въпреки че бяха втори на краткия танц, но на волната програма двамата допуснаха няколко технически грешки, а Тарасова и падна. Така техните 224.93 точки стигнаха единствено за 4-тото място, докато 5-ти са двойката на Франция Ванеса Джеймс и Морган Сипре.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации