RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Свиндал грабна златото в „кралската“ надпревара

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
06:02, 15 фев 2018, Автор: , Преглеждания:187

Аксел Лунд Свиндал

Аксел Лунд Свиндал спечели златния медал в спускането на Олимпийските игри в Пьончан, Корея.

35-годишният норвежец стигна до титлата в „кралската“ дисциплина в алпийските ски, след като фиксира време от една минута и 40.25 секунди. По този начин той донесе първи медал за страната си в спускането, а освен това се превърна и в най-възрастния олимпийски шампион в ските.

За Свиндал това е втора титла в кариерата му след златото от супергигантския слалом на Игрите във Ванкувър 2010 и общо четвърто отличие от олимпиади.

Среброто също бе взето от „викингите“, след като Шетил Янсруд приключи на второ място с минималния пасив от 12 стотни. За него това е четвърти медал на олимпийски игри.

Швейцарецът Беат Фойц, който имаше рожден ден на 11 февруари, си направи чудесен подарък, след като грабна първото си олимпийско отличие в кариерата. Световният шампион в дисциплината от Сейнт Мориц през 2017-а финишира трети за 1:40.43 секунди и донесе втори медал за Швейцария от Пьончан.

Доминик Парис от Италия остана четвърти в класирането, а олимпийският шампион от Сочи Матиас Майер финишира едва 9-ти на 1.21 секунди пасив.

Кристоф Инерхофер, който бе сред скритите фаворити и защитаващ сребро, направи доста грешки в карането си и остана на незавидната 17-та позиция с почти 2 секунди изоставане.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации