RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шведка изненада фаворитките в индивидуалното в биатлона

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
12:05, 15 фев 2018, Автор: , Преглеждания:254

oeberg

22-годишната Хана Йоберг от Швеция сюрпризира всички в ски-центъра Алпесия, след като стигна до златото в една от най-тежките дисциплини в биатлона. Анастасия Кузмина спечели сребърен медал за Словакия, а трета е двукратната олимпийска шампионка в Пьончан Лаура Далмайер.

Младата шведка демонстрира изключителни умения на огневия рубеж като не допусна нито една грешка и с много добро ски бягане съвсем заслужено завоюва златния медал за „Тре крунур“ с време от 41:07.2 минути. Шведския тим е приятната изненада на тези олимпийски игри в Пьончан, след като младите им надежди се намесиха в борбата за отличията и освен златото, имат и сребро при мъжете.

Анастасия Кузмина от Словакия също проведе отлично състезание, като стартира едва 6-та и с една грешка във втората и третата си стрелба, приключва с 24.7 секунди след победителката, докато трета е немската супер звезда Лаура Далмайер, която направи един пропуск още в първото си посещение на стрелбището. Това е трети подиум от три състезания на Олимпиадата за Далмайер. Четвърта остана сънародничката й Франциска Пройс, а пета е още една представителка на Словакия, Паулина Фиялкова.

За България най-доброто класиране регистрира 24-годишната Даниела Кадева, която започна чудесно състезанието с две чисти стрелби, но впоследствие допусна 3 грешки в следващите 2 посещения на рубежа. Така Кадева завърши на 53-та позиция на 5:45.5 минути изоставане от Йоберг и подобри класирането си от спринта с 19 места. Стефани Попова също стартира добре, като направи само една грешка в двете си първи стрелби, но впоследствие добави по още 2 и в крайна сметка с 5 пропуска финишира 77-ма. Другите ни две представителки Десислава Стоянова и Емилия Йорданова регистрираха по съответно 7 и 6 грешки, като в случая на Йорданова 4 от тях бяха на първата й стрелба, и приключиха респективно 79-та и 82-ра.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации