RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Зографски премина квалификациите на голямата шанца в Пьончан

Публикувано в: Зимни, Ски Скокове
15:45, 16 фев 2018, Автор: , Преглеждания:47

vladiiНаситеното българско участие на Олимпийските игри днес приключи с квалификацията в ски-скоковете, като Владимир Зографски се класира за финалната надпревара на голямата шанца в Пьончан. Първи и втори са състезателите на Норвегия Роберт Йохансон и Йохан Андре Форфанг. Риою Кобаяши от Япония пък е трети.

В тренировъчните скокове Зографски постигна метражи между 120м и 127м, докато днес в предварителния си опит постигна едва 111м, но по време на опита му почти нямаше вятър. В същинската квалификация българинът записа скорост на засилката от 87.6км/час и дължина от 123м, като в точките му за стил влязоха 3 оценки по 17.5. По този начин общия му сбор от 94.3 точки е напълно достатъчен за да се класира безпроблемно за състезанието утре, като заема 31-вото място.

Победител в пресявките стана Роберт Йохансон, който скочи 135м и събра сбор от 131.9 точки, а сребърният медалист от малката шанца и негов сънародник Йохан Форфанг приключи втори със 137м и актив от 128.7м. Японецът Риою Кобаяши бе над всички що се отнася до дължина на скока, като постигна 143.5 метра, но остана трети в квалификацията с 127.6 точки.

Олимпийският шампион Андреас Велингер е 4-ти, а Камил Стох от Полша приключи 7-ми. Изненадата след пресявките бе отпадането на Лукаш Хлава от Чехия, който попадна сред само седемте, които бяха под чертата.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации