RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Олимпийско злато за Южна Корея в скелетона

Публикувано в: Зимни
08:09, 16 фев 2018, Автор: , Преглеждания:38

Skeleton - Winter Olympics Day 7_918811974

Сюнбин Юн от Южна Корея пренаписа историята на скелетона на Олимпийски игри, след като стана първият азиатец спечелил най-ценното отличие. Втори е руснакът Никита Трегубов, а Дом Парсънс спечели първия медал за Великобритания в Пьончан.

Изключително интересна се оказа надпреварата в мъжкия скелетон, като домакините от Пьончан имат повод за гордост, след като техният представител Сюнбин Юн извоюва втори златен медал на Игрите за южнокорейската република. Юн премина през улея за време от 50.02 секунди и изпревари двукратния европейски шампион Никита Трегубов. 23-годишният руснак, който се състезава под неутралния флаг на Олимпийските игри, регистрира пасив от 54 стотни.

На третата позиция изненадващо се класира британецът Дом Парсънс, който измести състезателят на Литва Томас Дукурс със само 2 стотни. Това е първи медал за Великобритания в Пьончан, а за Дукурс остава горчивия привкус  на трета поредна Олимпиада да остава в подножието на стълбичката на 4-то място.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации