RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Канадец спечели златото на 1000м в шорттрека

Публикувано в: Зимни, Шорттрек
17:32, 17 фев 2018, Автор: , Преглеждания:34

girardСамуел Жирар от Канада спечели златния медал в шорттрека в дисциплината 1000м на Олимпийските игри в Пьончан. Втори в южнокорейския зимен курорт остана Джон-Хенри Крюгер от САЩ, а бронзовото отличие грабна състезателят на домакините Юра Сио.

Канадецът Самуел Жирар стигна до най-ценното отличие в спорта, след като завоюва олимпийско злато в шорттрека. 21-годишният състезател поведе още в самото начало на надпреварата на 1000м и без никакви трудности финишира за 1:24.650 минути. Северноамериканският му съсед Джон-Хенри Крюгер също бе повече от убедителен в битката за сребърния медал, като от средата до края на старта се движеше на втората позиция и завърши за 1:24.864 зад победителя.

Домакините от Южна Корея имаха втори повод за радост след титлата при дамите на 1500м, като Юра Сио и Хуюджун Лим трябваше да определят бронзовият медалист помежду си. В крайна сметка Сио се наложи над сънародника си и завърши трети с пасив от 6.755 секунди от Жирар.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации