RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сноубордистка с шокираща титла в супергигантския слалом

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
06:23, 17 фев 2018, Автор: , Преглеждания:757

Естер Ледецка

Естер Ледецка стана една от най-изненадващите олимпийски шампионки на Игрите в Пьончан, след като триумфира в супергинагтския сллаом.

Чехкинята бе с късния стартов номер 26, но въпреки това успя да финишира на първа позиция с време от една минута и 21.11 секунди. Ледецка успя да изпревари само с една стотна шампионката от Сочи 2014 Анна Файт.

Интересното е, че австрийката вече приемаше поздравления за втория си пореден олимпийски триумф в Супер Джи, но спускането на Ледецка шокира всички. Самата победителка, разбрала, че е първа, дори заяви, че вероятно е станала някаква грешка.

Още по-любопитното е, че Ледецка е двукратна световна шампионка в сноуборда – в паралелния слалом и в паралаления гигантски слалом. За Чехия това е историческа първа титла в алпийските ски на олимпийски игри.

Голямото разочарование от тази сензация остана за Анна Файт, която след тежка контузия бе близо до нова титла, но в крайна сметка се задоволи със среброто. Това е трето отличие за нея на олимпиади след двата и медала в Сочи 2014 – злато в Супер Джи и сребро в гигантския слалом.

Бронзът бе взет от представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер, която приключи на 11 стотни зад Ледецка.

Само със стотна по-бавна от Вайратер бе четвъртата Лара Гут (Швейцария), а петата Йохана Шнарф (Италия) остана на пет стотни от подиума.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации