RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Стох защити златото си от Сочи, Влади Зографски 35-ти на голямата шанца

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски Скокове
16:53, 17 фев 2018, Автор: , Преглеждания:71

Kamil+Stoch+Ski+Jumping+Winter+Olympics+Day+U6zNqCTE0CRl

Камил Стох от Полша защити олимпийската си титла на голяма шанца от Сочи 2014, след като триумфира и в надпреварата в Пьончан, Южна Корея. Втори остана златният медалист от малката шанца Андреас Велингер, а трети е Роберт Йохансон от Норвегия.

В изключително интересната надпревара в ски-скока, победителят от „Четирите шанци“ Камил Стох спечели златния медал, след като постигна 136.5 метра и събра сбор от 285.7 точки. Преди него Андреас Велингер направи сериозна атака за спечелването на второто си олимпийско злато, като скочи 142м и получи оценки за стил от 19-19.5, които оформиха резултата му от 282.3 точки. Полякът излезе начело обаче поради по-лошите условия, като корекцията на германецът бе -4.6 точки, докато при Стох едва -0.28 въпреки по-късия с 5,5 метра скок.

Норвежците отново бяха много силни отборно, като Роберт Йохансон спечели второто си бронзово отличие от Пьончан след като записа 134.5 метра и събра 275.3 точки. Неговите сънародници Даниел Андре Танде и сребърният медалист от малката шанца Йохан Андре Форфанг останаха съответно 4-ти и 5-ти. За Австрия най-добрия резултат постигна Михаел Хайбьок, който е 6-ти с 131 метра.

Владимир Зографски не успя да се класира за втория скок в надпреварата и завърши на 35-та позиция, с което постигна най-доброто си класиране през сезона на голяма шанца. Представителят ни имаше известни проблеми при тренировъчните скокове, но се справи добре в квалификацията, където се класира 31-ви. В пробния скок преди надпреварата българинът постигна 127 метра, което го постави на 19-то място по дължина на скоковете, но в същинското състезание условията не бяха особено благоприятни, тъй като вятърът бе по посока на полета. Зографски скочи 119м и с оценки за стил от 17-17.5 събра 105.9 точки, с което подобри класирането си от Сочи с 12 места.

Голямата изненада след първия скок беше отпадането на Мануел Фетнер (Австрия) и сребърният медалист от Сочи Норияки Касай от Япония, които останаха 30-ти и 33-ти в крайното класиране.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации