RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Марсел Хиршер е олимпийски шампион в гигантския слалом

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
08:25, 18 фев 2018, Автор: , Преглеждания:81

hirscher

Марсел Хиршер от Австрия спечели своя втори златен медал на Олимпийските игри в Пьончан, след като очаквано триумфира в гигантския слалом при мъжете. Хенрик Кристоферсън от Норвегия стигна до среброто, а трети е Алекси Пинтюро от Франция.

Без никакви изненади премина днешния гигантски слалом при мъжете, като медалистите са обичайните заподозрени за почетната стълбичка в стартовете от Световната купа. Марсел Хиршер нямаше никакви проблеми по трасето и в двата манша, като с общо време от 2:18.04 не остави никакви шансове на конкурентите си дори да помислят за златото. Хенрик Кристоферсън отново се добра до второто място в дисциплината, като заемаше едва 10-тата позиция в първия манш. Норвежецът бе безупречен във втората част от старта и извоюва сребърното отличие с общ резултат от 2:19.31, оставайки на секунда и 27 стотни зад Хиршер.

Сребърният медалист от комбинацията Алекси Пинтюро бе втори след първото спускане, но остана далеч от шанса си да развали сметките на австриецът, като в крайна сметка остана трети с пасив от 1.31 секунди. Това е втори бронзов олимпийски медал за французина в дисциплината, като той повтори постижението си от Сочи 2014. Словенецът Жан Кранияц пък от 9-тата се изкачи до 4-та позиция след страхотно каране във втория манш, докато Тома Фанара е 5-ти. Лейф Кристиан Нестволд-Хоген, който заемаше бронзовата позиция се свлече чак до осмото място.

Българските представители и дебютанти на Олимпийски игри Алберт Попов завърши на отличната 28-ма позиция, а Камен Златков не успя да финишира във втория манш. Попов беше 34-ти след първия кръг, като целта му бе влизане в топ 30 и с много по-изчистено каране във втория, успя да я постигне, финиширайки на 5.56 секунди. Златков заемаше 59-тата позиция след първото спускане.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации