RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хиршер очаквано води след първия манш в гигантския слалом

Публикувано в: Зимни, Ски
04:56, 18 фев 2018, Автор: , Преглеждания:47

hirscherМарсел Хиршер от Австрия оглавява класирането след първия манш в гигантския слалом на Олимпиадата в Пьончан. Втори е Алекси Пинтюро от Франция, а третата позиция се заема от норвежецът Лейф Кристиан Нестволд-Хоген.

Големият фаворит за титлата и олимпийски шампион от комбинацията, Марсел Хиршер очаквано води след провеждането на първия манш на надпреварата в гигантския слалом. Австриецът премина по трасето за 1:08.27 минути и има аванс от 63 стотни пред състезателят на Франция, Алекси Пинтюро. Трети във временното класиране е Лейф Кристиан Нестволд-Хоген, който се спусна по пистата за време от 1:08.93 минути. Топ 6 се затваря от Рикардо Тонети от Италия на 0.75 стотни, следван от двамата французи Матьо Февър и Тома Фанара съответно на 79 и 95 стотни от Хиршер.

Българските представители Алберт Попов и Камен Златков също ще вземат участие във втория манш, като Попов изглеждаше стабилен на пистата, въпреки че допусна няколко неточности, но все пак завърши с пасив от 4.12 секунди. Златков имаше проблем в средата на пистата, като излезе доста от линията на трасето, но все пак се върна успешно и приключи на 9.38 от лидера.

Въпреки че на пръв поглед трасето не изглеждаше особено сложно, то доста състезатели не успяха да финишират, като Мануел Фелер от Австрия и италианецът Лука де Алипрандини паднаха много неприятно точно преди самата финална линия. А общо повече от 20 състезатели не стигнаха до финала при 110 стартиращи.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации