RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Германците обраха медалите в северната комбинация

Публикувано в: Зимни, Избрано
16:52, 20 фев 2018, Автор: , Преглеждания:36

rydzek

Немските състезатели демонстрираха тотална доминация в мъжката северна комбинация в Пьончан, като окупираха и трите места на почетната стълбичка. Йоханес Ридзек стана олимпийски шампион, а втори и трети са Фабиан Рийзле и Ерик Френцел.

В северната комбинация днес се проведе старта на голямата шанца и 10км ски-бягане, като германците бяха извън топ 3 след ски-скоковете, въпреки не лошите си опити, но не оставиха никакви шансове на конкуренцията в ски бягането. Японецът Акито Уатабе скочи 134м и събра 138.9 точки и поведе пред Ярл Магнус Рийбер от Норвегия, който имаше 138м, но 0.4 точки по-малко и Вилхелм Денифел със 135 точки. Френцел, Ридзек и Рийзле бяха 4,5 и 6-ти със съответно 132.9, 131,2 и 130.3 точки.

Във втората част на състезанието Йоханес Ридзек бе най-бърз по 10-километровата дистанция, като финишира за време от 23:52.5 минути, а сънародниците му Рийзле и Френцел завършиха на 4 и 8 стотни след него. Лидерът до момента Акито Уатабе имаше лошия късмет да се подхлъзне и загубата на равновесие му донесе загуба от 12.5 секунди и тй завърши 5-ти. Японецът изоставаше и преди това, но имаше реален шанс да се пребори за бронзовото отличие.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации